Runderstoofpot met wortel en venkel voor Pasen

Wat is er gezelliger dan Pasen vieren met een overheerlijk gerecht om te delen met je dierbaren? Met deze verrukkelijke runderstoofpot met wortel en venkel zet je een hartverwarmende en smaakvolle maaltijd op tafel die iedereen zal bekoren. De sappige stukjes mals rundvlees, gecombineerd met kleurrijke groenten, zorgen voor een voedzame en smaakvolle beleving die zowel volwassenen als kinderen zullen waarderen.

De aromatische kruiden en specerijen, zoals tijm, rozemarijn en laurierblaadjes, geven het gerecht een heerlijke diepte, terwijl de toevoeging van rode wijn en runderbouillon zorgen voor een rijke en smeuïge saus die perfect samengaat met de malse stukjes vlees en knapperige groenten.

Serveer deze voortreffelijke runderstoofpot met wortel en venkel met aardappelpuree, knapperige stokbrood of zachte polenta om de smaken nog meer tot hun recht te laten komen. Voor extra kleur en voedingsstoffen, kun je ook wat doperwten of sperziebonen toevoegen tijdens de laatste minuten van het koken.

Een mooi gedekte tafel, kaarslicht en een glas rode wijn maken de paasviering helemaal af en zorgen voor een onvergetelijke en intieme sfeer. Als afsluiter kun je een heerlijke chocolademousse, een fruitige trifle of een zelfgemaakte worteltaart serveren om het paasdiner in stijl af te sluiten.

Ingrediënten

  • 500 gram runderstoofvlees
  • 2 uien
  • 4 wortels
  • 2 stengels venkel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lepels olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 250 ml water

Benodigdheden

  • Grote hapjespan
  • Snijplank
  • Mes

Bereidingswijze:
  • Snijd de uien en knoflook fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een grote hapjespan en fruit hierin de uien en knoflook aan.
  • Voeg het runderstoofvlees toe en laat dit ongeveer 10 minuten meebakken.
  • Voeg de paprikapoeder, tijm, rozemarijn, zwarte peper en zout toe en roer dit goed door.
  • Voeg de wortels en venkel toe en roer dit goed door.
  • Voeg het water toe en breng dit aan de kook.
  • Laat het vervolgens op een laag vuur ongeveer 30 minuten pruttelen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
Tips:
  • Serveer de Runderstoofpot met wortel en venkel met aardappelpuree en een salade voor een heerlijk Pasen diner.

Met deze Runderstoofpot met wortel en venkel maak je er een heerlijke Pasen maaltijd van. Deze maaltijd is lekker en eenvoudig te bereiden, dus probeer het snel uit!

Wil je dit recept beoordelen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *