6 personen     Bereidingstijd: 30 minuten     Kooktijd: 180 minuten

Stoofvlees Kerst: Feestelijk recept met Glühwein

Dit voortreffelijke stoofvlees recept is een ware traktatie tijdens de feestelijke kerstperiode. De diepe, rijke smaken en de onweerstaanbaar zachte textuur van het vlees zullen de harten van uw gasten veroveren. Het geheime ingrediënt in dit recept is de aromatische en kruidige glühwein, die het gerecht een onvergetelijke en unieke kerstsmaak geeft.

Terwijl het stoofvlees langzaam suddert, vult uw huis zich met een betoverende geur die uw gasten alvast in de juiste feeststemming brengt. Dit gerecht wordt nog beter als het een dag van tevoren wordt bereid, waardoor de smaken nog verder kunnen doordringen en intensiveren.

Serveer het stoofvlees met romige aardappelpuree of knapperig, versgebakken brood om de overheerlijke saus optimaal te benutten. Daarnaast kunt u een frisse groene salade of geroosterde groenten serveren om het geheel mooi in balans te brengen. Met dit feestelijke gerecht zal uw kerstdiner een gegarandeerd succes zijn en zullen uw gasten nog lang napraten over deze culinaire ervaring!

Een ander leuk aspect van dit recept is dat het gemakkelijk aan te passen is aan uw eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld kastanjechampignons, gedroogde pruimen of abrikozen toe voor extra smaak en textuur. Experimenteer en maak het recept helemaal eigen voor een unieke en persoonlijke kerstmaaltijd.

Ingrediënten

  • 1,5 kg rundvlees (bijvoorbeeld riblappen), in blokjes van 3 cm
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 500 ml glühwein
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 50 g bloem
  • 50 g boter
  • Zout en peper, naar smaak

Benodigdheden

  • Grote braadpan met deksel
  • (Houten) lepel
  • Snijplank
  • Scherp mes

Bereidingswijze:
  • Verhit de boter in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de blokjes vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  • Voeg in dezelfde pan de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe. Bak deze tot ze zacht en glazig zijn.
  • Doe de wortel- en bleekselderijstukjes erbij en bak deze kort mee.
  • Strooi de bloem over de groenten en meng goed. Laat dit een minuutje meebakken.
  • Voeg de glühwein en runderbouillon toe. Roer goed om eventuele klontjes bloem op te lossen.
  • Voeg het vlees, laurierblaadjes, kruidnagels, tijm en rozemarijn toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het met het deksel op de pan 3 uur sudderen, of tot het vlees zacht en gaar is.
  • Verwijder de laurierblaadjes, kruidnagels en kruidenstengels. Breng het stoofvlees op smaak met zout en peper.
Tips:
  • Voeg 200 g kastanjechampignons toe voor extra smaak en textuur.
  • Vervang de helft van de glühwein door rode wijn als u een minder zoet gerecht wilt.
  • Maak het stoofvlees een dag van tevoren voor een nog intensere smaak.

Geniet van dit heerlijke stoofvlees kerstgerecht, perfect voor een gezellige avond met familie en vrienden. Smakelijk eten en fijne feestdagen!

Wil je dit recept beoordelen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *